×

Et konsept fra appos åpnet 1. september 2019

MinSmåjobb.no skal være markedsplassen for gjøremål du ikke rekker å gjøre selv. Gjøremål som ikke krever profesjonell kompetanse og kan gjøres selv er en god beskrivelse av en småjobb og typiske småjobber er rengjøring, rydding, snømåking og bortkjøring av søppel men kan også være av mer tekniske art som datahjelp, oppussing eller hjelp til å bunnsmøre båten.

Ordet “Hjelp” er et nøkkelord for småjobber og det er viktig å skille mellom kjøp av tjenester fra et firma og finne hjelp via MinSmåjobb.no. Når man kjøper en tjeneste fra et firma er det vanligvis firmaet som står ansvarlig for kvalitet og utførelse av jobben. - Når du får hjelp via MinSmåjobb.no er dette privatpersoner som kanskje ikke har korrekt utdanning eller forutsetninger til å gjøre småjobben. Det er den som ber om hjelp som er ansvarlig for at jobben utføres som avtalt og etter Norske lover og regler.

Det er dermed ikke alle småjobber som er egnet for MinSmåjobb.no Etter Norsk lov kan du f.eks. ikke be noen fikse vitale deler på bilen din. Du kan be om hjelp til å feilsøke på bilen dersom hjelperen ikke utbedrer eller gjør fysisk arbeid på bilen. Selve reperasjonen må må du gjøre selv, eller få time på verksted.

Norske regler oppfordrer oss til å hjelpe hverandre og gir skattefritak på mindre småjobber. Enten du er travel, har dårlig helse eller ønsker å tjene litt ekstra er dette en fin måte å hjelpe andre i lokalsamfunnet.